8 Ekim 2013 Salı

Vegan kahvalti

Disariya kahvaltiya gidip de sadece cay icip kalktigim yerler var ne yazik ki. Pogaca, borek, peynir, vs. derken, eger herseyleri onceden hazirsa ve musteri memnuniyetini onemsemeyen bir yerse, size sadece domates, zeytin kalir. Oysa ki ulkemizdeki imkanlarla vegan kahvalti yaratmak cok kolay. Iyi niyet ve anlayis oldu mu, iyi bir isletmeden ac kalkmazsiniz. En azindan bir patatesli gozleme yapabilmeleri gerekir.

Aktepe Restoran'a giderken de beklentilerimi cok dusuk tutmustum, "En azindan dag tepe gorecegim" diye kendimi avutarak, ve tabii ki kahvaltimi evde etmis olarak gitmistim. Ama oraya vardigimizda cok sempatik ve ustelik de laftan anlayan bir isletmeciyle karsilastik. Benim icin ozel olarak patatesli cig borek ve normalde vegan olmayan ama veganlastirdiklari bir otlu pide yaptilar. Sonra bu mekana iki kere daha gittik ve her defasinda kendimi hatirlatip ayni seyleri anlatmak durumunda kalsam da, her defasinda lezzetli bir vegan kahvalti hazirladilar. Kendilerine tesekkur ediyorum. Manzarasi da muhtesem bu arada. 


1 yorum:

  1. Cok guzel bir blog kesfettigime cok memnunum :) Vejeteryanim fakat tariflerden cok sey ogreniyorum :)

    YanıtlaSil