20 Ağustos 2013 Salı

Misir unlu vegan krep


Anne yemeklerinden bir tarif daha. Vegan krep yapmak o kadar da zor degil aslinda. Bu krep tarifiyle elinizin altindaki malzemelerle lezzetli bir krep yapabilirsiniz. Tat duyusu kuvvetli olanlar, bu krepte bir misir aromasi bulacaklar haliyle, ama cok baskin bir tat degil. Hele de recel veya benzeri bir seyle yenirse. Genel olarak vegan krepleri diger kreplerden ayiran sey, kizarma sekilleri. Bu krebinkini gosterebilmek icin tarifin en altinda krebin her iki tarafinin da resmini ekliyorum. 
Afiyet olsun!


Misir unlu krep

150 ml soya sutu
2 corba kasigi misir unu
4 corba kasigi un
ceyrek paket kabartma tozu
Cok az tuz veya seker (damak tadina gore)

Tum malzemeleri bir karistirma kabinda veya bardaginda iyice karistirin. Iyice kizmis yayvan tavaya birkac damla sivi yag damlatin ve yagi tavaya iyice yaydirin. Veya isiya dayanikli bir fircayla tavayi yaglayin, veya yaga bandirilmis bir kagit havlu ile tavayi yaglayin. (Veya krep karisimina bir tatli kasigi sivi yag ekleyin).(Tabi yag kullanmadan da yapabilirsiniz, yapismaz malzemeden bir tavada pisirin). Bir tarafi kizardiktan sonra obur tarafini cevirin ve servis edin.Bu malzeme ile, kreplerinizin buyuklugune bagli olarak degisir tabi ama, uc veya dort krep yapabilirsiniz.

Krep rulosu yapmak icin de en sevdiginiz receli (cilek super oluyor, erik ve frambuaz da iyi) krebin bir kenarina surup rulo seklinde sarin. Veya receli krebin tum yuzeyine surup oyle sarin. Bu kisimda herkes zevkine gore takiliyor. Fazla recel koyarsaniz isirirken (catal ve bicakla yemeyeceksiniz herhalde!) uzerinize akar :).  Ama uzerinizde recel lekesi ile gezip “haa, sabah yedigim vegan krepten oldu herhalde” demek istiyorsaniz o baska.

Bu arada, elinizde misir unu varken, bir de misir unlu kek yapmalisiniz!


Vegan krebin iki tarafi


3 yorum:

  1. Az önce tarifinizi denedim. Soya sütü bulamadım. Pirinç sütü kullandım. Ama sonuç mükemmel. Blog sayfanız 1 aylık yeni vegan olmuş benim gibi biri için paha biçilemez =) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. mısır unu koymadan denedim biraz tarcın ilave ederek.. super oldu tavsıye ederim :)

    YanıtlaSil