6 Ağustos 2013 Salı

Kirmizi pancar koftesi

Gecmiste podcastlerini dinledigim, en zorlu "vegan olmayi birakmak zorunda mi kalacagim" bunalimli zamanlarda bana guc ve ilham vermis olan Colleen Patrick-Goudreau'nun "Color me Vegan" kitabindan bir tarif. Bu koftelere benzer kofteleri Berkeley'deki Herbivore yapiyordu, sanirim Colleen de onlardan esinlenmis. Tarif internete dustugune gore ben de sizinle paylasayim. Tarifin aslinda soya sosu var, bence bizim damak tadimiza tuz daha cok yakisiyor. Bu arada hazir kirmizi pancar almisken, saplarini da mutlaka degerlendirin. Bir-iki tane pancari da firinda kizartmak icin birakin, enfes oluyor.



Kirmizi pancar koftesi

2 adet kirmizi pancar (cig, rendelenmis)
1 bardak haslanmis ak dari (veya kinoa)
1 bardak aycicegi cekirdegi ici
1/2 bardak susam
1 adet sogan
1/2 bardak islatilmis ve iyice sikilmis ekmek ici (veya galeta unu)
3 corba kasigi tam bugday unu
3 corba kasigi maydanoz
3-4 dis sarimsak
1/4 bardak sivi yag
kirmizi toz biber
soya sosu (veya tuz)

Un disinda tum malzemeleri karistirip yogurun. Dagilmayan bir harc elde edene kadar un ekleyin. Firinda 190 C'de takriben toplam 25-30 dakika pisirin. Pisirme suresinin yarisinda, yani takriben 15 dakika gecince, spatula ile dikkatlice ters yuz edin. Pisirme kagidi kullanirsaniz isiniz cok daha kolay olur. Diger taraf ta pisince firindan cikarip sicak servis edin.

Afiyet olsun!

Not: Super bir sandvic koftesi bu! Artanlari ertesi gun sanduvic yapip yaninizda parka goturebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Çok teşekkürler nefis birşeymiş bu.. evde susam yoktu, keten tohumuyla da fena olmadı..

    YanıtlaSil