Tarifin aslı How it all vegan kitabında. Ufak değişiklikler yaptım, cevizleri ekledim, Türkiye şartlarına uyarladım, vs. ama tarifin yaratıcılarının hakkını vermek lazım. Her defasında olumlu sonuç veren tarifler bulmak kolay olmuyor.
Bu tarifi koymak için daha iyi bir resim çekmeyi
bekleyecektim. Ben fotoğraf makinesini elime alana kadar kekin çoğu bitmişti. Ama bu resme aldığım pozitif yorumlardan cesaret alıp bu resmi,
tüm mükemmelsizliğiyle paylaşıyorum. Resimdeki kurabiyeler zencefilli Noel
kurabiyesi, ve hem vegan hem glutensiz hem rafine şekersiz. Arkada da ocakta
kaynayan demlik :)
Hindistan cevizli ve Türk cevizli basit kek
1 ½ bardak un
½ bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1/4 tatlı kaşığı tuz
½ olgun muz
¼ bardak sıvı yağ
¾ bardak soya sütü
½ bardak Hindistan cevizi rendesi ve rondoda çekilmiş ceviz
içi karışımı
Fırını 180 oC’ye ayarlayın.
Kek kalıbını az yağ ile iyice yağlayın ve yarım kaşık kadar
un kullanarak unlayın.
Unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu derin bir
karıştırma kabında karıştırın. Karışımın
ortasına bir çukur açın. Buraya da çatalla iyice ezilmiş muzu, yağı ve soya
sütünü ekleyin. Tüm bunları şüöyle bir karıştırın. Miksere ihtiyacınız yok.
Malzemeler karışsın ve kabın dibinde ıslanmamış un kalmasın yeter. Bazı ufak
topçukları görmezden gelebilirsiniz. Sonra da yarım bardak ceviz karışımını
ekleyin. Hiç beklemeden tepsiye aktarın ve hemen ısınmış fırına koyun. 20
dakika kadar sonra, yani kekin kokusu çıkmaya başlayıp da tepesi kızarınca
olmuş diye kontrol edin. Buunu yapmak için keke ya bir kürdan ya da temiz ve
kuru bir bıçak batırın. Bunlar temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Çıkarıp mümkünse
sıcak servis edin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Tavsiye: Hindistan cevizi tadını seviyorsanız Hindistan cevizi yağını tavsiye ederim. Bu keki yaparken yağın bir kısmını bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile değiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder